Rasmus Hylleberg

Folketingskandidat i Roskilde-kredsen

falsk velfærdsmelodi

Af Rasmus Hylleberg, byråds- og folketingskandidat i Roskilde (V)

Regeringen har spillet ud med en velfærdslov, som skal sikre velfærden i fremtiden. Det er et smart greb, for ganske få danskere er imod, at vi har et velfærdssamfund, hvor vi tager os godt af hinanden. Men selvom det lyder rart, er en velfærdslov noget pjat.

Udfordringen de kommende år bliver ikke at finde på ting, vi gerne vil gøre bedre for hinanden, men at finansiere og prioritere velfærden. Frem mod 2030 kommer vi til at mangle 20 mia. kr. alene pga. befolkningsudviklingen med flere børn, unge og ældre. I Region Sjælland skal vi finde 3 mia. kr., hvis vi blot vil fastholde den velfærd, vi kender i dag. Det er en velfærdslov ikke svaret på.

Flotte hensigtserklæringer om guld og grønne skove og evig lykke skaber lige så lidt velfærd i Danmark, som det skabte lighed i de gamle socialistiske lande. Hvis vi vil sikre vores velfærd, skal vi gøre det mere attraktivt at skabe virksomheder og gå på arbejde. For det andet skal vi åbne mere for udenlandsk arbejdskraft. Frem mod 2030 kommer vi til at mangle 35.000 lærere, pædagoger og sygeplejersker, hvis vi ikke gør noget. For det tredje skal vi sætte kommunerne fri og styrke det frie valg til vores velfærdsydelser.

Flere medspillere på velfærdsbanen er langt bedre end en fantasiløs velfærdslov. Det skaber en sund konkurrence om at levere de bedste tilbud. Det sætter borgeren i centrum. Og det sikrer, at vi får mest mulig velfærd for pengene. Velfærdsloven er en falsk velfærdsmelodi.

Bragt i Sjællandske Medier, 12. november 2021